See you at six Billie!

Soms (ahum, soms iets vaker dan soms) is er een stofje waar je op slag verliefd op wordt. Klinkt jullie dat bekend in de oren?
Ik had het voor bij de groene tracks uit de laatste collectie van See You At Six. Niet dat er hier geen andere geschikte stof meer in huis was hoor, maar kijk… soms moet je niet twijfelen.

Billie SY@6_00

De goedkeuring van de zoon werd vooraf niet gevraagd. (Bij zijn vorige trui kwam het immers ook goed.)  Toen ik hem riep om te komen passen was de eerste reactie “Nee hè, ik heb nu geen zin om te passen”. Gevolgd door “Oh, maar deze trui vind ik wel mooi, ok dan”. Na die eerste pasbeurt kreeg ik de trui nog even terug om de boordjes eraan te zetten en nadien ging hij onmiddellijk terug aan.
De boordjes maakte ik in dezelfde kleur als de trui. Toch een geweldig idee van See You At Six om bijpassende boordstoffen te voorzien in de collectie! Ik kijk al uit naar de volgende collectie, al vrees ik dat die mijn stoffenstapel niet ten goede zal komen.

Billie SYA6_03

Billie SYA6_04

Billie SYA6_05
De zoon is helemaal fan van zijn trui. Toen er vorige week een vlek op was, kon de trui niet snel genoeg gewassen zijn. 🙂

Billie SYA6_01

Billie SYA6_02

Gebruikt patroon:
Billie sweater van Zonen09, de versie met raglanmouw – onderaan afgewerkt met boordstof – maat 158 standaard. De halsboord verbreedde ik tot 6 cm.

Gebruikte materialen:
Jade groene french terry – Tracks en bijpassende groene boordstof 
van SY@6 van bij Stof Op Zolderzwarte elastische paspel voor aan de raglanmouwen voor- en achteraan

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

Andere leuke creaties met dezelfde stof zie je onder andere hier, hierhier en hier.

Het Billie patroon werd bij ons al veel vaker gebruikt, bijvoorbeeld voor
° een t-shirt voor de zoon
° een t-shirt met lange mouwen voor het neefje
° een girly versie voor de dochter
° en nog andere naaisels die niet tot op de blog geraakten

Op naar de volgende Billie, al kriebelt het wel heel hard om nu ook de Rocco eens te proberen!

16 gedachten over “See you at six Billie!

  1. Hij staat er super mee! Die Billie blijft toch een topper, en multi-inzetbaar. Enige bedenking bij je blogpost, is dat ik.stiekem koude benen krijg bij het kijken naar je zoon in korte broek 😉…

    Geliked door 1 persoon

    1. Haha, ik ook wel hoor. Ik heb hem in de herfstvakantie een lange joggingbroek gemaakt die hij heel af en toe thuis aandoet. Een lange pyjamabroek vindt hij ook nog ok en als het sneeuwt kan een skibroek wel, maar verder blijft hij volharden in zijn korte broeken…

      Like

  2. Mooi zeg!! Dat stofje is er ook eentje dat mijn aandacht trok, maar ik probeer momenteel echt wat minder (snel en veel) te kopen 😀 Dat paspeltje is een tof accentje trouwens! De zoon staat er superknap mee, hij heeft groot gelijk dat hij deze Billie met plezier aandoet!

    (en ja, de Rocco gaat hij volgens mij ook super vinden!)

    Geliked door 1 persoon

    1. Bij de vorige collectie heb ik me kunnen inhouden, maar de kleur én de print van deze waren ineens 2 argumenten om me toch maar te laten gaan. Het 3e (misschien wel belangrijkste argument, haha) was dat ik rapporten aan het maken was toen ze online kwam en ik vond dat ik het verdiend had. Denk hier maar labradoroogjes bij 🙂 .

      Like

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.