Isa sweaterdress

Gisteren toonde ik hier mijn colorblock sweater naar het nieuwste patroon van Bel’Etoile: Isa. Ik vertelde al dat het een zeer veelzijdig patroon is en dat je er zowel een trui, als een croptop of een sweaterjurk mee kan maken.

Vandaag zie je hoe die laatste hier uitdraaide:

isa sweaterdress_02

Aan de mouw maakte ik een kleine variatie op het bestaande patroon. Ik verknipte de mouw een beetje meer. Onder het mouwstreepje dat je in de patroondelen vindt naaide ik een reepje van 2 cm breedte (excl. naadwaarde) in de groene stof en dan nog een streepje van 3,5 cm breed (excl. naadwaarde) blauw extra. Je kan hier naar hartelust mee freestylen, zolang je maar de totale lengte van de streepje van de totale mouwlengte aftrekt en je aan elk strookje stof de nodige naadwaarde voorziet.

isa sweaterdress

 

isa_sweaterdress_03

Gebruikte materialen: groene en donkerblauwe sweater van bij Madeline De Stoffenmadam
Patroon: Isa van Bel’Etoile

Ondertussen maakten zowel mijn zus als mijn tennisvriendinnetjes me in niet mis te verstane woorden duidelijk dat zij de Isa ook wel “een tofke” vinden.
De tennisladies zien ons al alle 8 in matching outfits op citytrip gaan in mei, “gewoon efkes de maat nemen Catherine”. Sluit me een paar dagen op met mijn naaimachine (maar niet tijdens het naaiweekend want dan heb ik al andere plannen) en dat kan geregeld worden dames. 😉

 

Nog even alle info op een rijtje:

  • Het Isa patroon is er voor tieners en dames, van maat 32 t.e.m. 48. Het is te koop als pdf-patroon en op papier. Bij aankoop ervan ontvang je een uitgebreide en zeer duidelijke handleiding met alle opties. Het patroon bestond reeds in kindermaten.
  • Koop je de bundel van het Isa patroon voor meisjes én dat voor dames en tieners, dan betaal je 14 euro i.p.v. 16 euro.
    Kocht je eerder al het pdf-meisjespatroon, dan kan je nu ook profiteren van de voordelige prijs op het pdf-damespatroon. Gebruik daarvoor de code ‘isabundel’ in je winkelkar. Bij het invoeren van je gegevens wordt automatisch herkend of je het pdf meisjespatroon eerder al aankocht. Na het ingeven van de code wordt er dan 2 euro afgetrokken van de prijs voor het damespatroon.
  • Tot en met 31 maart krijgt elke klant de twee extra colorblock versies van de Isa die je hieronder ziet gratis in de vorm van een A4 patroon met alle nodige patroondelen en uitleg. Niet twijfelen dus!

 

Gaan/gingen jullie ook overstag voor Isa?

9 gedachten over “Isa sweaterdress

Post je hieronder een reactie? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.